Mladí ladí dětem www

Mladí ladí dětem je projektem mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz, který již šestým rokem přináší hudební a vzdělávací program i těm nejmenším. Jedná se o alternativní hudební vzdělávání, které je v České republice jediné tohoto typu. Projekt probíhá v několika českých regionech ve spolupráci s držitelem Grammy a izraelsko-americkým jazzmanem Oranem Etkinem.

Oran Etkin za svou desku All About Bullies získal v roce 2012 americkou cenu Grammy. Po celém světě pořádá pro děti hudební lekce, ve kterých používá svou unikátní edukativní metodu Timbalooloo Music. Etkin pomocí her, příběhů a písní přibližuje hudbu dětem již od útlého věku, které se tak stanou vnímavými posluchači a často i nadšenými muzikanty. Etkin prezentuje hudbu jako jazyk a zastává názor, že jako takový se ho nejpřirozeněji učí právě děti. Jeho workshopy určené pro školy a školky během letošního turné navštíví tisíce dětí.

V letošním roce se rozběhne i projekt Timbalooloo do škol určený pro učitele a děti druhých ročníků ZŠ a je zaměřený na hudební alternativní vzdělávání. Lektor po dobu tří měsíců dochází jednou týdně do třídy, kde spolu s učitelem vede hodinu hudební výchovy za použití Timbalooloo metody Orana Etkina. Výsledek práce bude prezentován na konci školního roku formou představení. Metoda Timbalooloo napomáhá ke zdravému rozvoji vnímání a chápání okolního světa. Hudba je brána jako paralela k řeči. Často velmi abstraktní pojmy, které jsou pro děti těžko představitelné, jsou skrze hudební a tělesný prožitek lépe pochopitelné. Třída se před začátkem projektu zúčastní interaktivního workshopu Timbalooloo s Oranem Etkinem a jeho českou kapelou.

Příspěvky
  • 09.04.2019: 80000 CZK
    Příspěvek na projekt Timbalooloo do škol
  • 22.01.2020: 120000 CZK
    Příspěvek na projekt Timbalooloo do škol
  • 09.06.2021: 120000 CZK
    Příspěvek na projekt Timbalooloo do škol
  • 14.03.2022: 120000 CZK
    Příspěvek na projekt Timbalooloo do škol
  • 13.04.2023: 180000 CZK
    Příspěvek na projekt Timbalooloo do škol